Δημοσιεύθηκε την Σχολιάστε

Τα πλεονεκτήματα των LED

Μιας και μπήκαν για τα καλά στη ζωή μας, ας δούμε λοιπόν τα πλεονεκτήματα των λαμπτήρων led, έτσι ώστε να ξέρουμε τι κερδίζουμε και γιατί είναι καλύτερα!

1) Έχουν πολύ μικρό μέγεθος και είναι πολύ ευέλικτα και εύκολο να τοποθετηθούν σε πλακέτες ή σε σημεία του χώρου μας, που είναι ιδιαίτερα περιορισμένος ο διαθέσιμος χώρος.

2) Είναι ιδανικά στο να χρησιμοποιηθούν σε συσκευές ή φωτιστικά που έχουν πολύ μικρό κύκλο ζωής (πχ που αναβοσβήνουν), σε αντίθεση με τους λαμπτήρες φθορισμού, που θέλουνε τον χρόνο τους στο να ανάψουν με τη μέγιστη φωτεινότητα.

3) Ένα σημαντικό πλεονέκτημα των λαμπτήρων led που βοηθάει την τσέπη μας, είναι ότι παράγουν περισσότερο φως από όλες τις άλλες λάμπες, ανά watt.

4) Έχουν καλύτερη κατευθυντικότητα και λιγότερη διάχυση. Έτσι αν θέλουμε να εστιάσουμε κάπου – να κατευθύνουμε το φως πχ προς ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, τα led είναι ότι πιο κατάλληλο.

5) Τα led σε αντίθεση με τους λαμπτήρες φθορισμού, δεν είναι εύθραυστα: αντέχουν τους κραδασμούς και τυχόν καταπονήσεις.

6) Επίσης σε αντίθεση με τις λάμπες οικονομίας, τα led δεν περιέχουν επικίνδυνα τοξικά υλικά.

7) Βγαίνουν σε πληθώρα χρωμάτων δίνοντάς μας έτσι τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά χρώματα σε διάφορα σημεία του χώρου μας.

8) Ένα ακόμα βασικό πλεονέκτημα των λαμπτήρων led είναι ότι ντιμάρονται: με έναν ροοστάτη, μπορούμε να αυξομειώσουμε την ένταση φωτός, εύκολα και γρήγορα.

9) Δεν ζεσταίνονται: όσο φως και να βγάζουν, παραμένουν σχετικά κρύα, οπότε μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε οπουδήποτε υπάρχει πρόβλημα με τις υψηλές θερμοκρασίες.

10) Έχουν τεράστια διάρκεια ζωής: αντέχουν από 25000 – 50000 ώρες, έως και 100000 ώρες!

11) Τα led δεν χρειάζονται πολλά βολτ για να λειτουργήσουν: πολλές φορές με 12V μπορούμε να φωτίσουμε ολόκληρο σπίτι, οπότε είναι πιο ασφαλές στο να κάνουμε τα πειράματά μας και να “παίξουμε” μαζί τους!

12) Τέλος, ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι τα led ανάβουν και σβήνουν πολύ γρήγορα: σε αντίθεση με τις λάμπες οικονομίας που θέλουν το χρόνο τους για να “πάρουν μπρος”, τα led χρειάζονται μόλις λίγα microseconds για να αποδώσουν το μέγιστο φως!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.